Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX hoger van start na winsten op Wall Street

AEX hoger van start na winsten op Wall Street
5 jun 2009 om 08:46

De AEX zal vanochtend hoger openen nadat de beurzen in Amerika gisteren met winst zijn gesloten. Er wordt vandaag weinig sturend nieuws verwacht, maar vanmiddag wordt de Amerikaanse banengroei in mei bekendgemaakt. Volgens analisten van IHS Global Insight zal het aantal banen zijn afgenomen met 450.000.

Nedfield-dochter vraagt uitstel van betaling aan

2L International, een dochterbedrijf van Nedfield, heeft op 4 juni surseance van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Utrecht. De surseance is aangevraagd zonder de aandeelhoudersvergadering en de Raad van Commissarissen hierover vooraf in te lichten. Nedfield keurt de werkwijze van 2L International af.

General Motors vindt koper voor automerk Saturn

General Motors (GM) heeft een voorlopige overeenkomst gesloten met de mega autodealer Roger Penske voor de overname van het automerk Saturn , zo schrijft The Wall Street Journal. Later vandaag zal de deal officieel worden aangekondigd.

Buitenlandse beurzen

De beurzen op Wall Street zijn gisteren met winst gesloten. De Dow Jones sloot 0,9 procent hoger op 8.750 punten. De S&P en de Nasdaq wonnen allebei iets meer dan een procent. De Nikkei-index is vanochtend gesloten met een winst van ruim een procent op 9.768 punten. De Hang Seng staat in de middaghandel op een verlies van 0,2 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.