Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

NXP verwacht omzettoename in tweede kwartaal

NXP verwacht omzettoename in tweede kwartaal
4 jun 2009 om 11:54

Chipfabrikant NXP verwacht dat zijn omzet over het tweede kwartaal van 2009 vergeleken met de eerste drie maanden van dit jaar met 25 procent zal toenemen, zo zei het concern vandaag in een persbericht. Het concern baseert zijn verwachting op zijn verkopen en de ontwikkelingen van zijn orderboek in dit tweede kwartaal. Bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers zei de voormalige chipdivisie van Philips een omzettoename van 10 tot 25 procent te verwachten.

Hogere omzet mogelijk bij aanhouden huidige marktontwikkelingen

NXP benadrukte vandaag dat de omzetstijging alleen gerealiseerd kan worden wanneer de huidige marktontwikkelingen doorzetten. Het concern stelde daarbij vast dat het heel onzeker is hoe de markt zich gaat ontwikkelingen. Volgens NXP is de macro-economische omgeving nog altijd zeer zwak. De chipfabrikant zegt dat in de markt van halfgeleiders nog geen fundamentele verbetering zichtbaar is, behalve in China waar “de echte vraag” wel toeneemt.

NXP wil obligaties terugkopen

NXP meldde vandaag, naast zijn omzetverwachting, dat het voor maximaal 300 miljoen dollar aan contante obligaties wil terugkopen. De fabrikant wil door de transactie zijn schuld en gerelateerde interestlasten verlagen. Obligatiehouders hebben tot 1 juli om zich in te schrijven op het bod.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.