Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verkoop halfgeleiders stijgt 6,4 procent op maandbasis

Verkoop halfgeleiders stijgt 6,4 procent op maandbasis
1 jun 2009 om 15:43

De wereldwijde verkoop van halfgeleiders is in april tot 15,6 miljard dollar gestegen, een toename van 6,4 procent vergeleken met maart toen de verkopen nog 14,7 miljard dollar bedroegen. Dit blijkt vandaag uit cijfers van de Semiconductor Industry Association (SIA). Ten opzichte van april 2008, toen de verkopen op 20,9 miljard dollar lagen, daalde het cijfer met 25 procent.

Volgens SIA-president George Scalise waren de verkopen beter dan verwacht. Hij zegt dat de PC-markt, een groot gebruiker van halfgeleiders, sterker is dan eerder dit jaar werd voorspeld. Waar de eerste voorspelling uitging dat er 12 procent minder computers zouden worden verkocht, de nieuwste verwachting gaat uit van lichtere daling van 6 procent. Ook de mobiele telefoons zullen naar verwachting met een daling van 7 procent beter presteren dan eerder werd voorspeld. De verwachting was toen een afname van 15 procent.

Scalise zegt dat “ het zicht beperkt blijft” of met andere woorden, de toekomst blijft moeilijk in te schatten. De topman zegt dat de twee opeenvolgende maanden dat er meer halfgeleiders worden verkocht een teken kunnen zijn dat bepaalde markten weer normale resultaten boeken volgens seizoenspatronen. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.