Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street hoger van start in afwachting macrocijfers

Wall Street hoger van start in afwachting macrocijfers
29 mei 2009 om 13:13

De futures wijzen op een licht hogere opening van de Amerikaanse beurzen. Beleggers zijn in afwachting van enkele macrocijfers die vanmiddag worden gepubliceerd, waaronder de economische groei over het eerste kwartaal. Ook publiceert de Universiteit van Michigan zijn definitieve cijfers over het consumentenvertrouwen. De Conference Board publiceerde dinsdag zijn cijfers over het consumentenvertrouwen, deze lieten een forse stijging zien.

GM bereikt akkoord met schuldeisers, onzekerheid over overname Opel

General Motors heeft alsnog een akkoord gesloten met een aantal obligatiehouders om het bedrijf van de schuld van 27 miljard dollar te verlossen. Aanvankelijk weigerden de schuldeisers mee te werken. Momenteel heeft 20 procent zijn stukken geruild, de schuldconversie gaat door tot tenminste 90 procent van de openstaande schuld is weggewerkt.

De Italiaanse autofabrikant Fiat heeft besloten vandaag niet deel te nemen aan de besprekingen over de noodfinanciering voor Opel die zijn georganiseerd door de Duitse overheid. Fiat zegt te weinig inzicht te krijgen in de financiële kerncijfers van de Duitse autofabrikant. De andere overnamekandidaat, de Oostenrijks-Canadese producent van auto-onderdelen Magna, is wel de bespreking ingegaan, maar zou volgens de Duitse krant Bild op het punt staan het gesprek af te breken. General Motors zou steeds met aanvullende eisen komen, waar Magna niet aan wil voldoen.

Time Warner wil af van AOL

Mediaconcern Time Warner heeft besloten om internetdochter AOL af te stoten . AOL is verlieslatend waardoor voor eind 2009 afscheid wordt genomen van het bedrijf. Time Warner wil zich weer richten op de kernactiviteiten van de onderneming.

Dell boekt winstdaling

Dell heeft in het eerste kwartaal een winstdaling geboekt van 63 procent. De winst bedroeg 290 miljoen dollar, tegenover een winst van 784 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2008. De winstdaling is het gevolg van sterk gedaalde verkopen en herstructureringslasten.

Agenda

14:30    Particuliere consumptie eerste kwartaal
14:30    Voorlopige cijfer economische groei eerste kwartaal
15:45    Chicago PMI mei
16:00    Definitief cijfer consumentenvertrouwen UvM over mei

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.