Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street herstelt van verlies woensdag

Wall Street herstelt van verlies woensdag
29 mei 2009 om 07:59

Donderdag zijn de beurzen op Wall Street met winst gesloten. Amerikaanse handelaren kregen beter dan verwachte macrocijfers gepresenteerd. Het aantal wekelijkse steunaavragen liep terug, de verkoop van nieuwe woningen steeg licht en de vraag naar duurzame goederen steeg significant. De olieprijs steeg ook in waarde, zo’n 2 procent, ondanks dat de OPEC besloot de olieporductie op peil te houden. De oliegerelateerde fondsen, waaronder Chevron en ExxonMobil, profiteerden hier duidelijk van. Naast de energiefondsen wisten ook de financials de weg naar boven te vinden. Bank of America, Amercian Express en JP Morgan Chase wonnen flink.

 

General Motors bereikt akkoord met schuldeisers

General Motors maakte vandaag bekend dat er alsnog een akkoord is gesloten met een aantal obligatiehouders om het bedrijf van de schuld van 27 miljard dollar te verlossen. Aanvankelijk weigerden de schuldeisers mee te werken. Momenteel heeft 20 procent zijn stukken geruild, de schuldconversie gaat door tot tenminste 90 procent van de openstaande schuld is weggewerkt.

 

Slotstanden

De Dow Jones-index sloot 1,3 procent hoger op 8.404 punten. De S&P 500 steeg met 1,5 procent in waarde en de Nasdaq maakte met een winst van 1,2 procent de minste stijging door.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.