Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Value8 neemt belang in Games Factory Online

Value8 neemt belang in Games Factory Online
29 mei 2009 om 09:26

Value8 heeft een belang van 10 procent gekocht in Games Factory Online, een bedrijf dat online educatieve games en serious games produceert en verkoopt voor spelcomputers, het internet, pc’s en mobiele telefoons. De investering werd eerder deze maand al aangekondigd als de derde belegging in de rij, nadat eerder belangen in SutureAid Holdings en European Development Capital Corporation werden gekocht. De investeringsmaatschappij neemt het belang voor een bedrag van 570.000 euro over van World Wide Investments. De investering zal gefinancierd worden door middel van de uitgifte van 57.000 aandelen Value8 en zal naar verwachting in de komende weken worden afgerond.

Optie op uitbreiden belang

Value8 is met de aandeelhouders van Games Factory Online overeengekomen dat – in geval Game Factory Online naar de beurs zou gaan – Value8 een belangrijke rol krijgt in de begeleiding en coördinatie. Daarnaast krijgt de investeringsmaatschappij een optie om nog eens 10 procent van de aandelen te verwerven tegen een nu reeds vastgesteld bedrag van 300.000. Peter Paul de Vries, CEO van Value8, zal plaatsnemen in de Raad van Commissarissen van het internetbedrijf.

Games Factory Online

Games Factory Online is gestart in 2007 en behaalde in dat jaar een winstgevende omzet van 700.000 euro. Over 2008 behaalde Games Factory Online een omzet van 900.000 euro en een winstmarge voor belasting van meer dan 10 procent. Voor 2009 staan diverse belangrijke introducties op stapel. Verwacht wordt dat de omzet in 2009 zal verdubbelen. Games Factory Online streeft naar een omzet van minimaal 4 miljoen in 2011 met een winstmarge voor belasting van 20 procent. Games Factory Online is schuldenvrij.

Waarschuwing hoge koers Value8

De Vries gaf eergisteren een waarschuwing af voor de hoge koers van Value8. Hij zei dat “het beperkte aantal vrij verhandelbare aandelen (free float) van Value8 schommelingen in de koers kunnen veroorzaken die bovengemiddeld zijn en tevens de spread – het verschil tussen bied- en laatkoers – relatief groot kunnen maken”. De topman kondigde daarnaast aan dat Value8 in de nabije toekomst nieuwe aandelen zal uitgeven, omdat er interesse is in het investeringsfonds. Na de transactie met Games Factory Online staan er 646.714 aandelen value8 uit.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.