Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzet en resultaat onder druk bij Holland Colours

Omzet en resultaat onder druk bij Holland Colours
29 mei 2009 om 08:07

Holland Colours presenteerde donderdag nabeurs de cijfers over het gebroken boekjaar 2008/09. De omzet nam met 11 procent af tot 53,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat, inclusief reorganisatiekosten, kwam uit op 0,6 miljoen euro negatief. In het vorig boekjaar werd er nog een winst geboekt van 3 miljoen euro.

 

Toelichting

Vanaf de zomer van 2008 zijn de resultaten van Holland Colours onder druk komen te staan door de snel verslechterende economische situatie. Het nettoresultaat uit voortgezette activiteiten kwam uit op 0,6 miljoen euro negatief ten opzichte 1,4 miljoen euro positief in 2007/2008. Het verlies werd veroorzaakt in het tweede halfjaar waarin de omzet door tegenvallende orderbinnenkomsten met 22% achter bleef bij dezelfde periode vorig jaar.

 

Dividendvoorstel

Het nettoresultaat per aandeel bedraagt 0,72 euro negatief ten opzichte van 0,92 euro positief vorig jaar. Aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal, op basis van het dividendbeleid, worden voorgesteld om het dividend voor dit jaar te passeren.

 

Vooruitzichten voor het jaar 2009/2010

In 2009/2010 zal Holland Colours in een lastig economisch klimaat opereren. De belangrijkste onzekerheden betreffen de ontwikkelingen op de financiële markten, op de woningmarkten en de slechte situatie in de wereldeconomie. Holland Colours blijft scherp op maatregelen om haar risico’s te beheersen en de kosten in overeenstemming te houden met de nieuwe werkelijkheid.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.