Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Damrak verliest openingswinst

Damrak verliest openingswinst
29 mei 2009 om 18:05

Het Darmak opende vandaag met een stevige winst op 265 punten. Echter, slecht nieuws over de Nederlandse economie en conjuncturele vooruitzichten drukten het sentiment op de beurs, wat enigszins weer werd goedgemaakt door positief nieuws van Nederlandse bedrijven. Nadat de Amerikaanse beurzen in het rood kwamen, maakte het Damrak ook een duik. De AEX sloot vandaag met een verlies van 0,56 punten op 259,45 punten. De AMX steeg met een bescheiden 0,04 procent en sloot op 364,46 punten.

 

Stijgers en Dalers

Grooste stijger op het Damrak vandaag was Prologis met 6,09. Kardan en USG people stegen beide met 4,62 procent. Op de vierde plaats staat ASM met 4,0 procent en op de vijfde plaats staat fugro met een winst van 3,68 procent.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hekkensluiter vandaag was Super de Boer met 7,55 procent. De op twee na grootste daler was Qurius met 7,38 procent. Ordina daalde met 5,45 procent, op de voet gevolgd door Bam met 5,38 procent. Kas bank daalde met 4,84 procent.

 

Aegon gaat samenwerken met Braziliaanse verzekeraar

Aegon maakte vandaag bekend dat het een belang van 50 procent in de Braziliaanse levensverzekeraar Mongeral SA heeft genomen. De overname werd reeds op 1 oktober aangekondigd, nu is de deal echter definitief bevestigd. Mongeral is de zesde levensverzekeraar van Brazilië.

 
AkzoNobel verkoopt Pakistaanse PTA

AkzoNobel heeft een overeenkomst bereikt om haar aandeel van 75 procent in de PTA-activiteiten van Chemicals Pakistan te verkopen aan de Koreaanse onderneming KP Chemical Corporation .

 

Extra orders voor Ten Cate

TenCate Defense & Tactical, onderdeel van TenCate Protective Fabrics USA Inc., heeft van Propper International een aanvullende order ontvangen van 13 miljoen dollar voor de levering van TenCate Defender(TM) M-weefsel ten behoeve van het Amerikaanse Korps Mariniers.

 

Sloopregeling Nederland

Vanaf vandaag is ook in Nederland de sloopregeling van kracht. Autobezitters kunnen hun oude auto inruilen voor een nieuw(er) exemplaar en ontvangen 750 tot 1.750 euro aan slooppremie. Minister Jacqueline Cramer van Vrom kondigt vandaag de start van de regeling aan die tot doel heeft de ingezakte autoverkopen te stimuleren. Naast een stimulans voor de autoverkoop wil de overheid op deze wijze tevens realiseren dat het milieu minder zwaar belast zal worden.

 

Krimp Nederlandse economie

De Nederlandse minister van Financien, Wouter Bos, heeft zijn verwachtingen voor de economische neergang bijgesteld tot 5,2 procent . De bewindsman laat echter ruimte voor een nog verdere daling, zo bleek gisteren tijdens het verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer. De reden voor de somberheid van Bos wordt gevoed doordat de krimp in het eerste kwartaal groter was dan het Centraal PlanBureau had voorspeld.

Het conjunctuurbeeld was eind mei een stuk slechter dan eind april. Dit komt vooral door de zeer sterke afname van de economische groei. Het zwaartepunt van de indicatoren in de Conjunctuurklok ligt dieper in de fase van “laagconjunctuur”, aldus het CBS .

 

Europa

De inflatie in de eurozone over mei zal naar verwachting op 0,0 procent uitkomen , zo blijkt uit eerste schattingen van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Commissie. De inflatie over april bedroeg nog 0,6 procent.

De Duitse detailhandelsverkopen zijn in april onverwacht met 0,5 procent gestegen ten opzichte van de maand ervoor.  Analisten hadden gerekend op een daling van 0,1 procent op maandbasis. Ten opzichte van april 2008 zijn de verkopen met 0,8 procent gedaald.

 

Magna sluit principe-akkoord met GM om Vauxhall en Opel over te nemen

De Canadees-oostenrijkse auto-onderdelenfabrikant Magna International zou een principe-akkoord hebben gesloten met General Motors  om GM Europe, eigenaar van Opel en Vauxhall, over te nemen. Betrokken Duitse ministers en functionarissen zullen vanavond om 18:00 in Berlijn bijeenkomen om het akkoord al dan niet goed te keuren.

 

Verenigde Staten

De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van 2009 5,7 procent gedaald ten opzichte van het eerste kwartaal van 2008, zo blijkt uit een voorlopige raming van het Commerce Department. Dit is beter dan de eerste schatting, die uitging van een krimp van 6,1 procent.

De inkoopmanagersindex is in mei gedaald tot 34,9 punten. In april stond de index nog op 40,1. Analisten hadden juist gerekend op een lichte stijging. Daarnaast daalde de werkgelegenheid van 31,8 naar 25,0 punten. Ook het aantal nieuwe orders nam af, van 42,1 naar 37,3.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in mei ten opzichte van april met 3,6 punten gestegen tot 68,7 punten. De stijging was groter dan analisten hadden verwacht.

Rond de klok van kwart voor zes staat de Dow Jones met een verlies van 0,31 procent op 8377,60 punten. De Nasdaq verliest 0,38 procent en komt uit op 1745,09 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.