Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AkzoNobel verkoopt Pakistaanse PTA

AkzoNobel verkoopt Pakistaanse PTA
29 mei 2009 om 08:22

AkzoNobel heeft een overeenkomst bereikt om haar aandeel van 75 procent in de PTA-activiteiten van Chemicals Pakistan te verkopen aan de Koreaanse onderneming KP Chemical Corporation (KPC). Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

 

PTA Limited deel boedel ICI
 
AkzoNobel verkreeg de deelneming in Pakistan PTA Limited in 2008 als onderdeel van de overname van ICI. De onderneming, die is genoteerd aan de beurs in Karachi. De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2009 zijn voltooid.

 

Toelichting
 
 "Ondanks goede prestaties en een toegewijd team passen de PTA-activiteiten en de toekomstige vereisten niet in de strategische prioriteiten van AkzoNobel", aldus Rob Froh, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel. "KP Chemical – dat haar PTA-capaciteit en geografische spreiding wil vergroten – is een betere kandidaat om de activiteiten verder uit te breiden".

 

PTA als grondstof
 
PTA (Pure Terephthalic Acid) is een essentiële grondstof voor de polyestervezelindustrie en voor polyesterharsen die gebruikt worden bij de fabricage van PET-verpakkingen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.