Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

TIE realiseert hogere winst

TIE realiseert hogere winst
20 mei 2009 om 10:39

TIE Holding maakte vandaag zijn halfjaarcijfers bekend over de eerste zes maanden van het boekjaar 2009. Het Nederlandse softwarebedrijf realiseerde in de periode tot 31 maart een nettowinst van 144.000 euro, tegen een nettoverlies van 2,13 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder. TIE zag zag zijn omzet toenemen tot 5,61 miljoen euro van 4,58 miljoen euro.

Vergeleken met de eerste zes maanden van vorig jaar, steeg de omzet in de eerste zes maanden 2009 in Nederland met 41 procent, daalde de omzet in Noord-Amerika met 6 procent (in dollar) en steeg de omzet in de rest van de wereld met 18 procent. Het effect van de wisselkoers (euro /dollar) op de omzet bedroeg in de eerste zes maanden 202.000 euro. De operationele kosten daalden met 1,49 miljoen euro.

CEO Jan Sundelin zei: “Omdat TIE vóór de economische crisis maatregelen heeft genomen kan de onderneming nu profiteren van de kostenreducties en reorganisaties, onze focus op het realiseren van een inkomensstroom met verkopen in Software as a Service (SaaS) en het verbeteren van de bezettingsgraad voor Consultants”.  Sundelin meldde verder dat hij “doorlopende groei” verwacht en dat TIE al vier kwartalen achter elkaar winstgevend is geweest.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.