Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verlies bij LBi loopt op

Verlies bij LBi loopt op
29 apr 2009 om 08:06

LBi kwam vanochtend voorbeurs met de cijfers over het eerste kwartaal. De onderneming boekte een omzetdaling van bijna 6 procent tot 34,6 miljoen euro. LBi werd vooral geraakt door een lagere vraag in Amerika en Centraal-Europa. De automatiseerder heeft inmiddels al een reorganisatielast van 3,8 miljoen euro genomen wat moet leidejn tot een verlaging van de kostenbasis. Het verlies kwam in het eerste kwartaal uit op 2,5 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog slechts 0,7 miljoen euro.

 

Toelichting CEO


"We verwachten dat omzetdruk in een aantal van onze belangrijkste markten zal aanhouden en op basis daarvan hebben we eerder deze maand een reductie van 9 procent (ongeveer 150 FTEs), van het aantal medewerkers wereldwijd aangekondigd. Tegelijkertijd is besloten om versneld de laatste fase van de herinrichting van de organisatie door te voeren. Deze gecombineerde acties die door de hele organisatie heen plaatsvinden, zullen een aanzienlijke en structurele impact hebben op onze kostenbasis. De besparingen zullen naar verwachting ruim 9 miljoen euro op jaarbasis bedragen."

 
"Volgend op deze reorganisatie zijn we ervan overtuigd dat de organisatie staat om gedurende het jaar een goede performance op EBITDA niveau mogelijk te maken. Ondanks de verwachte druk op de omzet vertrouwen we er op dat we onze marges kunnen beschermen en verbeteren gedurende de komende kwartalen van 2009. De versnelde implementatie van zowel onze hub in Centraal Europa als die aan de oostkust van de VS maakt een verdere differentiatie van onze dienstverlening mogelijk. LBi zal zich in 2009 aandienen als een van de weinige echte full-service digital agencies die vanuit de basis is opgebouwd om complexe wereldwijde accounts van klanten te kunnen bedienen."

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.