Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandeelhouders Fortis stemmen voor plan met BNP Paribas

Aandeelhouders Fortis stemmen voor plan met BNP Paribas
28 apr 2009 om 16:35

Vandaag vond de eerste aandeelhoudersvergadering van Fortis plaats. De aanwezigen moesten kiezen of zij een overname door BNP Paribas zagen zitten. Volgens advocaat Modrikamen was het beter tegen te stemmen en te kiezen voor een stand-alone scenario. Jan Maarten Slagter van de VEB was het hier mee oneens. Voor hem was de keuze voor een stand-alone scenario een keuze voor een sprong in het duister. Daar de deal met BNP licht verbeterd was ten opzichte van de vorige aandeelhoudersvergadering adviseerde de VEB dan ook om voor te stemmen.

 

Illegale aandelen

Na overleg met het advocatenteam, tijdens de twee schorsing, besloot de leiding van Fortis om 170 miljoen aandelen wel stemrecht te verlenen. Modrikamen was hiertegen omdat hij vermoedde dat deze aandeelhouders voor de overname door BNP zouden zijn. Een aanwezige stelde voor om twee stemrondes te doen. Een inclusief de 170 miljoen stemmen en een exclusief deze stemmen. Het achterliggende idee was dat een rechtbank later kon bepalen welke van de twee stemmingen rechtsgeldig is. Fortis ging niet akkoord met dit voorstel waarna een groot aantal aandeelhouders de zaal verliet.

 

Uitslag

Uiteindelijk koos de aandeelhoudersvergadering, waar 26,15 procent van het aandelenkapitaal vertegenwoordigd was, met 72,99 procent voor het plan met BNP Paribas.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.