Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

PepsiCo boekt goede resultaten eerste kwartaal 2009

PepsiCo boekt goede resultaten eerste kwartaal 2009
20 apr 2009 om 12:51

PepsiCo heeft in het eerste kwartaal van 2009 een nettowinst van 1,141 miljard dollar gerealiseerd, zo bleek vandaag uit de eerstekwartaalcijfers van de producent van onder andere Pepsi Cola, 7 Up en de Gatorade-dranken. In het eerste kwartaal van 2008 bedroeg de winst nog 1,152 miljard dollar. De omzet daalde van 8,333 miljard naar 8,263 miljard dollar.

Ondanks de daling van de winst en de omzet is CEO Indra Nooyi tevreden over de resultaten van zijn bedrijf. Hij gaf tevens aan dat de vooraf gestelde doelen voor 2009 gehandhaafd blijven: “Ik ben tevreden over de algehele prestatie van PepsiCo. Onze brede portfolio, geografisch bereik en operationale flexibiliteit heeft ons in staat gesteld om sterk te presteren in een uitdagende macro-economische omgeving. (…) Ondanks de economische teruggang, presteren al onze divisies naar of boven verwachting, wat mij het vertrouwen geeft om ons doel van 2009 opnieuw te bevestigen". PepsiCo verwacht een opbrengst van 7 miljard dollar uit operationele activiteiten te behalen in 2009. Verder denkt het concern voor 2,1 miljard dollar te investeren. 

Overname Pepsi Bottling Group en PepsiAmericas

PepsiCo maakte vandaag tevens bekend dat het twee grote Amerikaanse bottelaars, The Pepsi Bottling Group en PepsiAmericas, wil overnemen. Met de overnames zal naar verwachting een bedrag van 6 miljard dollar gemoeid worden. De acquisitie van Pepsi Bottling Group and PepsiAmericas moet PepsiCo uiteindelijk een synergievoordeel van meer dan 200 miljoen dollar per jaar voor belasting opleveren. De winst per aandeel zal naar verwachting met 15 cent toenemen, zo meldde PepsiCo.

Zie hier de eerstekwartaalcijfers van PepsiCo

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.