Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Consument ziet einde van recessie

Consument ziet einde van recessie
17 apr 2009 om 08:09

Maar liefst 40 procent van de Nederlanders verwacht dat de economie van Nederland er over een jaar beter voor staat dan nu. Dit blijkt uit recente uitkomsten uit het semicontinue Life & Living onderzoek van Trendbox. In de twintig jaar dat deze grote Trendmonitor wordt uitgevoerd, is dit percentage nooit zo hoog geweest. Tot nu toe toonden de jaren 1997 en 2000 de hoogste percentages optimisten over de Nederlandse economie (resp. 31% en 30%).

 

Dit positieve cijfer staat in dit onderzoek niet alleen. Zo vindt 73 procent van de landelijk representatieve steekproef van 16 jaar en ouder dat de toekomst altijd weer nieuwe mogelijkheden biedt, en denkt ook 42 procent dat de eigen financiële situatie over een jaar beter zal zijn dan nu. Overigens zijn deze positieve signalen niet geheel verrassend. Ook in parallel onderzoek valt te zien dat consumenten zich eind maart/begin april, de periode van onderzoek, duidelijk minder zorgen maken over de recessie dan eind februari het geval was.

 

Toelichting

Goos Eilander, directeur van Trendbox tekent aan: ‘Deze opvallende wending in het positief/negatief denken van de consument moet beschouwd worden als een zeer relevant signaal. Waar er sinds augustus 2007 sprake is van een steeds maar dalend consumentenvertrouwen, duidt deze serie van uitkomsten op een mogelijke ommekeer’.

 

-lees hier- het volledige onderzoek van Trendbox

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.