Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Shell schrapt alternatieve energieprojecten in China

Shell schrapt alternatieve energieprojecten in China
14 apr 2009 om 15:01

Hoge kosten in combinatie met de lage olieprijs maakt dat Shell genoodzaakt is een aantal alternatieve energieprojecten in China te vertragen of zelfs op te heffen, zo melden bestuurders vandaag. Een van de projecten dat getroffen wordt is de joint venture met de Shenhua Group waarbij van kolen vloeibare brandstof wordt gemaakt. De techniek die Shell voor dit project gebruikte is in licentie inmiddels aan enkele tientallen Chinese bedrijven gegeven.


Kirkuk-veld exploiteren met Chinese partners

Shell zou volgens The Wall Street Journal in gesprek zijn met twee Chinese staatsoliemaatschappijen (CNPC en Sinopec) om gezamenlijk het Kirkuk-olieveld in Irak te ontwikkelen. Gedrieen zou er dan een bod worden gedaan op de rechten van dit veld.

 

Shell bijna grootste bedrijf van de wereld

Forbes publiceerde zijn jaarlijkse lijst met 2.000 grootste bedrijven ter wereld. General Electric heeft het stokje van HSBC overgenomen en voert de ranglijst over 2008 aan. Shell heeft het afgelopen jaar de grootste omzet behaald , maar staat overall op de tweede plaats. Nederland is met 22 bedrijven in de lijst vertegenwoordigd, de Verenigde Staten is met 551 stuks de grootste leverancier.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.