Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ajax verslaat Fiorentina en bereikt achtste finales UEFA Cup

Ajax verslaat Fiorentina en bereikt achtste finales UEFA Cup
27 feb 2009 om 13:37

Ajax heeft gisteravond de achtste finales van De UEFA Cup bereikt door over twee wedstrijden Fiorentina te verslaan. In Florence wonnen de Amsterdammers met 0-1, waardoor het 1-1 gelijkspel van donderdagavond voldoende was om tot de volgende ronde door te dringen. In de achtste finale is Olympique Marseille de tegenstander.

De UEFA maakt voor de start van het UEFA Cup-toernooi bekend waaruit het totale prijzengeld van het toernooi bestaat. Voor dit jaar is dat voor 75 procent inkomsten uit tv-gelden en sponsordeals, en voor 50 procent inkomsten uit nieuwe mediaovereenkomsten Deze som geld wordt verdeeld over de veertig deelnemers van de UEFA Cup en de acht clubs die uit de Champions League instromen in het UEFA Cup-toernooi.

Voor de finale maakt de UEFA de precieze verdeling van het geld over de verschillende clubs bekend. Dit is onder meer afhankelijk van wie de finalisten zijn in het toernooi. De precieze inkomsten voor Ajax worden na het toernooi door de Europese voetbalbond bekend gemaakt. Wanneer Ajax verder in het toernooi reikt zullen de inkomsten toenemen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.