Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitse Nedfield dochter in staat van faillissement

Duitse Nedfield dochter in staat van faillissement
25 feb 2009 om 13:40

Tulip Beteiligungs GmbH (TB), een Duitse dochteronderneming van Nedfield, is op 24 februari door de rechtbank in Braunschweig in staat van faillissement gesteld. De procedure is op 11 februari aangespannen door een voormalige directeur-eigenaar van Devil, een dochter van TB.

“Volgens de naar Duits recht gebruikelijke procedure heeft de rechtbank dit besluit genomen op basis van een rapportage van de eerder aangestelde voorlopige ‘Insolvenzverwalter’”, aldus Nedfield.

Oplossingen

De voorlopige ‘Insolvenzverwalter’ heeft sinds 11 februari 2009, conform Duitse regelgeving, onderzoek verricht naar mogelijke oplossingen. Tijdens dit onderzoek heeft de voorlopige ‘Insolvenzverwalter’ herbenoemingen in het management van Devil doorgevoerd en zijn er gedurende deze periode diverse concrete voorstellen ontvangen die uitzicht geven op een mogelijke oplossing voor de ontstane situatie.

Gevolgen

De consequenties voor de rest van de groep, naar aanleiding van dit besluit van de rechtbank, zijn op dit moment door Nedfield nog niet in te schatten. Vooralsnog blijft Devil haar bedrijfsactiviteiten onveranderd voortzetten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.