Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Gamma schrapt dividend

Gamma schrapt dividend
20 feb 2009 om 08:17

Gamma presenteerde vanochtend voorbeurs de cijfers over 2008 en die vielen tegen. Waar analisten nog hadden gehoopt op een verlies van zo’n 10 miljoen euro, kwam dit daadwerkelijk uit op 33,2 miljoen euro. De omzet in 2008 bedroeg 774 miljoen euro. Als gevolg van de slechte cijfers heeft Gamma besloten om het dividend voor 2008 te schrappen.

 

Ook kijkt de onderneming naar de mogelijkheden voor een claimemissie. In totaal moet er 45 miljoen euro aan risicodragend vermogen worden opgehaald. De groeistrategie voor de komende jaren wordt daarbij ook losgelaten. Binnen de raad van bestuur zal ook een en ander veranderen. Leendert van Reeuwijk wordt de nieuwe CFO binnen het bedrijf. Michiel Frequin legt zijn functie neer.

 


Vooruitzichten
 
Gezien de huidige economische neergang in veel markten waarin Gamma Holding actief is, zullen de marktomstandigheden in 2009 uitzonderlijk moeilijk blijven. Met de uitvoering van het groepsprogramma van kostenbesparingen, desinvesteringen en herstructureringen verwacht Gamma Holding de huidige recessie het hoofd te kunnen bieden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.