Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Faillissement aangevraagd voor dochter Nedfield

Faillissement aangevraagd voor dochter Nedfield
11 feb 2009 om 12:45

Voor Tulip Beteiligungs, een dochter van Nedfield, is voorlopige insolventie aangevraagd door een vorige directeur eigenaar van Devil A.G. bij de rechtbank in Braunschweig. Nedfield blijft via haar dochteronderneming Tulip Beteiligungs 100 % eigenaar van Devil.

Dispuut

Tulip Beteiligungs (TB) heeft een financieel dispuut met een voormalige directeur eigenaar van Devil. Deze schuldeiser heeft de rechtbank van Braunschweig verzocht om voor TB een insolventie procedure te starten. De rechtbank heeft een voorlopige “Insolvenzverwalter” aangesteld die gaat onderzoeken in de komende weken of TB daadwerkelijk in staat van insolventie verkeert.

Volgens Duitse regelgeving heeft TB de komende weken de tijd om in samenwerking met de “Insolvenzverwalter” een oplossing te vinden voor de huidige situatie. Nedfield heeft kennis genomen van het feit dat ondertussen de “Insolvenzverwalter” herbenoemingen in het management van Devil heeft doorgevoerd.

Oplossing

Nedfield werkt aan een oplossing voor de problematiek en ziet de uitkomst van het onderzoek van de “Insolvenzverwalter“ met vertrouwen tegemoet. "De consequenties van de huidige situatie voor TB, evenals de impact op de rest van de groep zijn voor Nedfield op dit moment nog niet te overzien", zo schrijft het vandaag in een persbericht.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.