Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beurs van New York licht hoger van start

Beurs van New York licht hoger van start
3 feb 2009 om 14:09

De beurs van New York zal vanmiddag licht hoger van start gaan. De Dow en de S&P herstellen licht ten opzichte van het verlies van gisteren met een plus van 0,2 procent. De Nasdaq weet de stijgende lijn van gisteren niet voort te zetten. De techindex opent op hetzelfde niveau als dat er gistreren gesloten werd.

Citigroup brengt nieuwe leningen uit en verkoopt Japanse broker

Citigroup, dat onlangs een kapitaalinjectie van 45 miljard dollar van de Amerikaanse overheid heeft ontvangen, gaat mogelijk 36,5 miljard dollar hiervan gebruiken om nieuwe leningen uit te geven. De bank zal hierover later vandaag meer details geven, zo schrijft the Associated Press.

Volgens het AP zal de bank 24,7 miljard dollar gebruiken om nieuwe hypotheken uit te geven. De rest zal worden gebruikt voor creditcard leningen, persoonlijke leningen, leningen aan bedrijven en studentenleningen.

Ook is de bank bezig met de voorbereiding van de verkoop van de Japanse broker Nikko Cordial Securities, zo blijkt uit een bericht van persbureau Reuters. De verwachting is dat het Japanse onderdeel zal worden overgenomen door een van de drie grootste banken van Japan. Met de transactie zal een bedrag tussen 1,1 miljard en 3,4 miljard dollar gemoeid zijn.
Omzet stijgt in 2008 met 7 procent.

 

Jaarcijfers Dow Chemical: rode cijfers

Het Amerikaanse chemiebedrijf Dow Chemical heeft in het vierde kwartaal van 2008 een verlies geleden van 1,55 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2007 boekte het bedrijf nog een winst van 472 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht dat de vraag in 2009 verder zal dalen.

 

Schering-Plough onttrekt zich aan kredietcrisis

Het Amerikaanse farmacieconcern Schering-Plough heeft in het vierde kwartaal van 2008 een winst geboekt van 442 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2007 boekte het bedrijf nog een verlies van 3,4 miljard. Over heel 2008 heeft Schering-Plough een winst van 1,6 miljard dollar geboekt. In 2007 boekte het farmacieconcern hetzelfde bedrag in de min.

 

BP in de problemen door dalende olieprijs

Het Britse BP heeft in het vierde kwartaal van 2008 een verlies geleden van 3,3 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar maakte het olieconcern nog een winst van 4,4 miljard dollar. De belangrijkste oorzaak van het verlies is de invloed van de dalende olieprijs op onverkochte voorraden.

 

Ook laagste prijs geen garantie voor omzet

Actieshop Ninety Cents Only, waar consumenten voor 99 dollarcent aankopen kunnen doen, gaat een derde van zijn vestigingen in Texas sluiten. Hiermee hoopt de actieshop zijn activiteiten in Texas te kunnen continueren. De andere optie was namelijk om volledig uit de staat te verdwijnen.

 

 

Agenda

Vanmiddag zullen de cijfers van de autoverkopen in de Verenigde Staten voor januari bekend worden gemaakt. De verwachting is dat het aantal verkochte auto’s weer is gedaald. Dit zou de 15e maand op rij zijn dat de autoverkopen in de VS zijn gedaald.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.