Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Verschillen in hypotheekrentes Nederland tot 2,65 procent

Verschillen in hypotheekrentes Nederland tot 2,65 procent
29 jan 2009 om 10:03

De marge die banken en verzekeraars berekenen bij de variabele hypotheekrente is de afgelopen maanden opgelopen tot 4 procent. Dat is een verdubbeling van wat het percentage in betere economische tijden bedraagt, zo berekende de website independer.nl: “De variabele rente ligt meestal 1-2 procent boven het Euribor-tarief, het tarief dat banken elkaar in rekening brengen, maar loopt nu flink uit de pas.”

Volgens het onderzoek is het renteverschil bij een volledig aflossingsvrije hypotheek bij 75 procent executiewaarde tussen de hoogste aanbieder Direktbank (5,7%) en de laagste aanbieders De Hypotheker, Erasmus, Generali en Hypotrust (3,05%) opgelopen tot 2,65 procent.

ECB

“Als gevolg van de rentestappen van de ECB is het 1-maands Euribor-tarief teruggelopen tot circa 1,8 procent. Vrijwel alle geldverstrekkers hebben de afgelopen twee maanden de variabele hypotheekrente in meer en vaak mindere mate verlaagd. Daardoor zijn de verschillen op dit moment ongewoon groot (…) het gaat hierbij al snel om honderden euro’s per maand. Op een hypotheek van 300.000 euro scheelt dat bijvoorbeeld al 660 euro aan rente per maand.”

Een overzicht van de verschillen tussen hypotheekaanbieders.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.