Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Rustige dag eindigt in verdeeld slot

Rustige dag eindigt in verdeeld slot
31 dec 2008 om 14:08

Op de beursvloer in Amsterdam was het vandaag rustig. Veel handelaren hadden inmiddels reeds de boeken gesloten waardoor er sprake was van lage handelsvolumes. De AEX en de AMX sloten uiteindelijk verdeeld. De hoofdindex noteert aan het einde van 2008 op 245,94 punten, een verlies van 0,26 procent. De AMX daarentegen sloot op 312,16 punten en steeg daarmee 1,27 procent in waarde.

In het nieuws

Zoals viel te verwachten vandaag weinig bedrijfsnieuws. Aegon en KPN lieten weten de overname van respectievelijk PTE en Debitel NL te hebben afgerond.

Bij Philips en Pharming minder goed nieuws. Het Eindhovense electronicaconcern zou een invoering van werktijdverkorting overwegen, zo lieten de bonden weten. Vooralsnog heeft Philips het nieuws niet bevestigd. Bij Pharming ontstond opschudding nu blijkt dat de goedkeuringsaanvragen voor Rhucin in zowel Amerika als Europa vertraging oploopt.

Niet toevallig werd vandaag ook bekend dat het biotechbedrijf op zoek is naar een manier om de balans te versterken. Op dit moment voert de onderneming gesprekken met de obligatiehouders. Graag zou het bedrijf zijn uitgegeven obligaties in aandelen omzetten om zo de rentelasten te verlichten.

Heineken tot slot kwam in het nieuws doordat er geruchten gaan dat de bierbrouwer ook in koffie en thee wil gaan doen. Medio januari zal er meer duidelijkheid komen over de plannen, zo liet een woordvoerder van de Amsterdamse brouwerij weten.

Stijgers en dalers

Op de laatste handelsdag zagen diverse fondsen hun kans schoon. Wessanen won 5,7 procent en Draka 4,9 procent. Logica bleef net onder de 4,5 procent winst hangen. SNS Reaal en Corio sluiten de rij van stijgers met een intradaywinst van respectievelijk 3,4 en 3 procent.

Bij de dalers gaat ING aan kop met een waardevermindering van net geen 5 procent. Heijmans, Ordina, OPG en Aegon noteren allen een verlies tussen de en 3 procent.

Amerika

Vanmiddag zullen in Amerika het aantal hypotheek en werkeloosheidsaanvragen bekend worden gemaakt. Aan het einde van de dag volgt ook nog de stand van de nationale oliereserve.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.