Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amsterdam op laatste handelsdag hoger van start

Amsterdam op laatste handelsdag hoger van start
31 dec 2008 om 08:14

De beurs van Amsterdam zal op de laatste handelsdag hoger van start gaan. De beurs is overigens slechts tot 14.00u geopend. Daarna kunnen ook de laatste handelaren naar huis om het beursrampjaar 2008 af te sluiten.

In het nieuws

De Poolse pensioenonderneming PTE Skarbiec Emerytura SA is overgenomen door Aegon. De Nederlandse verzekeraar heeft inmiddels toestemming gekregen van de betreffende autoriteiten. Het overnameproces is gestart in juni 2007.

Het Eindhovense bedrijf Philips zou volgens de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond overwegen om voor zijn productiemedewerkers een regeling van werktijdverkorting door te voeren. Philips zelf heeft dit overigens nog niet bevestigd.

Om bij Sociale Zaken in aanmerking te komen voor de regeling van werktijdverkorting, moet er gedurende twee maanden een omzetterugval van tenminste 30 procent hebben plaatsgevonden. Volgens de vakbonden is men bij Philips nu druk aan het rekenen om te bezien of het in aanmerking komt.

Het biotechnologiebedrijf Pharming is op zoek naar manieren om de balans te versterken. Op dit moment voert de onderneming gesprekken met de obligatiehouders. Graag zou het bedrijf zijn uitgegeven obligaties in aandelen omzetten om zo de rentelasten te verlichten. Begin december is al voor 20 miljoen aan obligaties omgezet in aandelen. Er rest nu nog voor 50 miljoen euro aan obligaties.

Amerika

In New York sloot de toonaangevende Dow Jones-index 2,2 procent hoger op 8668 punten. De S&P 500 en de Nasdaq deden het nog een stapje beter en wonnen enkele tienden meer dan de Dow.

Vanmiddag zullen in Amerika het aantal hypotheek en werkeloosheidsaanvragen bekend worden gemaakt. Aan het einde van de dag volgt ook nog de stand van de nationale oliereserve.

Azie

In Azie hebben de beurzen 2008 reeds afgesloten. In Hong Kong won de beurs tijdens de halve handelsdag nog 1,1 procent. De toonaangevende Nikkei-index sloot dinsdag al de boeken. In 1 jaar tijd zag de index maar liefst 42 procent van zijn waarde verloren gaan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.