Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US500
Bekijk realtime koersen

Amerika over hele linie hoger van start

Amerika over hele linie hoger van start
31 dec 2008 om 14:24

Evenals in Amsterdam zal de beurs van New York vandaag hoger van start gaan. Kijkend naar de futures zullen de Dow en de S&P 0,3 procent hoger verhandeld worden na het klinken van de bel, de Nasdaq moet genoegen nemen met een stijging van 0,15 procent.

Autosector even op adem

De Amerikaanse overheid heeft dinsdag besloten om de financiele tak van General Motors, GMAC, te voorzien van een kapitaalinjectie. Er wordt 6 miljard dollar uit het noodfonds beschikbaar gesteld. Het aandeel General Motors won hierop weer 4,4 procent van zijn waarde terug.

In het nieuws

Bernard Madoff, de inmiddels beruchte ex-voorzitter van de Nasdaq, moet vandaag als gevolg van zijn frauduleuze praktijken een overzicht van zijn bezittingen overhandigen aan de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond.

Macro-economie

Vanmiddag zullen in Amerika het aantal hypotheek en werkeloosheidsaanvragen bekend worden gemaakt. Aan het einde van de dag volgt ook nog de stand van de nationale oliereserve. De olieprijs is vanochtend gedaald tot onder de 37 dollar per vat. De prijs staat in schril contrast met de bijna 150 dollar die enige tijd terug nog moest worden betaald voor het zwarte goud.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.