Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Amerika hoger van start

Amerika hoger van start
30 dec 2008 om 14:19

De Amerikaanse beurs gaat vanmiddag over de hele linie hoger van start. De Dow Jones en de S&P winnen meer dan een procent bij het klinken van de bel, de Nasdaq stijgt met bijna 0,7 procent in waarde.

Redding voor GMAC

Het Amerikaanse ministerie van Financiën trekt 6 miljard dollar uit om GMAC, de financiële arm van autofabrikant General Motors, te redden. Gisteren scheidde GMAC zich van het moederconcern af, om zo aanspraak te kunnen maken op het reddingsfonds van 700 miljard dollar voor de financiële sector.

General Motors Acceptance Corporation (GMAC) biedt onder meer hypotheken en leningen voor mensen die een nieuwe auto willen kopen. Door de kredietcrisis, de instortende huizenmarkt en de algehele economische malaise is het bedrijf ernstig in de problemen gekomen.

Zware tijden voor Dow Chemical

Als gevolg van de opzegging van een samenwerking, wordt Dow Chemical inmiddels een stuk solvabeler gevonden. Het Koeweitse staatsbedrijf Petrochemical kondigde onverwacht aan niet door te willen gaan met de joint venture. Hierdoor loopt het Amerikaanse chemiebedrijf zo’n 9 miljard dollar mis. Met dit geld had Dow Chemical de overname van Rohm & Hass willen financieren. De overname komt hiermee op losse schroeven te staan.

Moody’s verlaagde de rating voor het Amerikaanse chemiebedrijf van A3 naar Baa1 en S&P deed dit van A- naar BBB. Ook Rohm & Hass moeten vrezen voor een lagere rating.

Olie ondergewaardeerd

Olie sloot gisteren net boven de 40 dollar, maar is inmiddels al weer onder de 40 dollar gezakt. Volgens de minister van Olie van Oman is de huidige prijs te laag. Een prijs van 70 dollar zou volgens de minister een juiste waardering zijn.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.