Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht hogere opening in New York

Licht hogere opening in New York
29 dec 2008 om 14:06

Evenals in Amsterdam, zal ook de beurs in New York vandaag hoger van start gaan. Kijken naar de futures om 14.00u Nederlandse tijd, zal de Dow evenals de S&P 0,13 procent winnen bij opening van de handel. De Nasdaq wint 0,56 procent.

In het nieuws

Dow Chemical heeft van het Koeweitse staatsbedrijf Petrochemical Industries te horen gekregen dat het niet langer deel zal nemen aan een joint venture. Hierdoor loopt het Amerikaanse chemiebedrijf zo’n 9 miljard dollar mis. Met dit geld had Dow Chemical de overname van Rohm & Hass willen financieren. De overname komt hiermee op losse schroeven te staan, aldus een teleurgestelde Dow Chemical. 

Staatssteun voor GMAC

General Motors Acceptance Corporation (GMAC), de financiële tak van de Amerikaanse autofabrikant General Motors, biedt onder anderen hypotheken en leningen voor mensen die een nieuwe auto willen kopen. Door de kredietcrisis,  de instortende huizenmarkt en de algehele economische malaise is het bedrijf ernstig in de problemen gekomen, maar door de omvorming tot een gewone bank kan de financieringstak van GM aanspraak maken op het Amerikaanse noodfonds van 700 miljard dollar.

Madoff-gekte

De slachtoffers van de Madoff-fraude blijven zich melden. Naar nu bekend is geworden, hebben klanten van de Zwitserse bank Credit Suisse 926 miljoen dollar verloren door deel te nemen aan het pyramidespel van de oud-voorzitter van de Nasdaq.

Olieprijs

Als gevolg van de spanningen in het Midden-Oosten stijgt de olieprijs. Een vat ruwe olie kostte  afgelopen woensdag nog 37 dollar, inmiddels moet meer dan 40 dollar worden betaald. Naast de spanningen in Gaza, stijgt de prijs ook doordat de effecten van de productieverlaging door OPEC merkbaar beginnen te worden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.