Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

New York lager van start

New York lager van start
24 dec 2008 om 14:07

Op de middag voor kerst zal Amerika lager van start gaan. De beurzen zullen vandaag ook in Amerika eerder sluiten. Op Wall Street begint om 19.00 Nederlandse tijd de kerst. Kijkend naar de futures dan weet de Nasdaq het verlies te beperken tot 0,1 procent en moeten de Dow en de S&P het doen met 0,3 procent.

In het nieuws

Vandaag vrijwel geen bedrijfsnieuws voorbeurs. Navistar liet weten dat het de winstresultaten opwaarts zal herzien en dat voor 2008 wordt vastgehouden aan de eerdere prognoses.

FedEx liet weten voor het eerst in 13 jaar niet als adverteerder aanwezig te zijn bij de Amerikaanse Super Bowl.

Door de kredietcrisis blijken veel Amerikanen niet langer in staat hun schulden bij de creditcard-maatschappijen te voldoen. American Express lijdt hier fors onder en moest daarom een beroep doen op het Amerikaanse noodfonds. In totaal heeft de onderneming nu een injectie van 3,39 miljard dollar, ofwel 2,43 miljard euro, toegezegd gekregen. Om toegang te krijgen tot het noodfonds, vormde de maatschappij zich in november al om tot een normale bank.

Macro-economie

De fikse hypotheekverlaging die Amerika recent doorvoerde heeft geleid tot een ware run op hypotheken. Het aantal aanvragen steeg met bijna de helft. Op dit moment betalen Amerikanen 5,04 procent rente voor een hypotheek met een looptijd van 30 jaar. Dit is een procent onder de gemiddelde rente van afgelopen zomer.

Futures

Olie staat bijna 7 procent lager op 36,72 dollar per vat. Ook goud, zilver en aardgas staan op verlies. Koffie en koper daarentegen weten een kleine winst te boeken.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.