Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eurocommercial Properties verkoopt pand in Amsterdam

Eurocommercial Properties verkoopt pand in Amsterdam
24 dec 2008 om 06:57

Eurocommercial Properties (ECP) maakt vandaag bekend dat zij een verkoopcontract heeft gesloten met een consortium aangevoerd door White Estate Investments voor haar kantoorgebouw gelegen aan de Kingsfordweg 1 te Amsterdam voor een prijs van 86,5 miljoen euro. Dit bedrag is in lijn met de onafhankelijke taxatie van het pand per december 2008. Het transport van het pand is voorzien uiterlijk op 31 maart 2009.

Kingsfordweg 1, oftewel “Het Boek” zoals het meer algemeen bekend staat, is een kantoorgebouw van 40.000m2 verhuurd aan de Belastingdienst. Recent is de huurovereenkomst verlengd tot 31 juli 2014.

ECP zal de verkoopopbrengst gebruiken om leningen af te lossen, hetgeen weer ruimte biedt voor toekomstige uitbreidingen van winkelcentra dan wel acquisities. Deze verkoop markeert het afscheid dat ECP neemt van de volatiele kantorensector, een stap waarmee zij enige jaren geleden is begonnen. Met uitzondering van een klein bedrijfsgebouw in Nederland bestaan de activa van ECP thans effectief uit 31 winkelcentra en andere winkelbeleggingen in Frankrijk, Noord-Italië en Zweden.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.