Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Vivenda Media publiceert de resultaten over eerste half jaar

Vivenda Media publiceert de resultaten over eerste half jaar
23 dec 2008 om 14:08

Vivenda Media Groep boekte over het eerste halfjaar van 2008 een netto omzet van 1,8 miljoen euro. De directe kosten bedroegen over het eerste halfjaar 1,3 miljoen euro, waardoor de brutomarge 0,5 miljoen euro bedroeg. Tevens heeft VMG eenmalige opbrengsten gerealiseerd van 0,3 miljoen euro uit de door haar gehouden participaties, bestaande uit een earn-out opbrengst betrefffende Reddion BV van 50.000 euro en een verkoopkorting op Virtual Industries Online Marketing Solutions BV van 250.000 euro.

Overname

Op 6 maart 2008 heeft Vivenda Media Groep een overeenkomst gesloten met de De Groote Zandschulp I BV over de overname van Factotum BV voor een koopprijs van 11 miljoen euro. De overeenkomst heeft op 28 maart 2008 de goedkeuring van de aandeelhouders van Vivenda Media Groep gekregen. Naast de koopprijs van 11 miljoen euro bevat deze overeenkomst een earn-out regeling van maximaal 7 miljoen euro welke afhankelijk is van het bedrijfsresultaat over de jaren 2009 tot en met 2012.

Vooruitzichten

De vertragende ontwikkelingen op de huizenmarkt (mede door de ontwikkelingen op de financiële markten, de algemene economische ontwikkeling en in het verlengde daarvan het consumentenvertrouwen) en een sterk stagnerende advertentiemarkt zullen ook voor Vivenda Media Groep zowel in 2008 als het daarop volgende jaar gevolgen hebben. Vooral de uitgeefactiviteiten ondervinden hiervan de negatieve effecten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.