Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Lagere start op Beursplein 5

Lagere start op Beursplein 5
23 dec 2008 om 08:20

Naar verwachting gaat de Amsterdamse beurs vanochtend lager van start. Oorzaak zijn de negatieve sluiting op de Amerikaanse beurzen en de dalingen in Azie.

In het nieuws

Shell en het Maleisische Petronas zouden de gas-activiteiten van het Spaanse nutsbedrijf Union Fenosa willen overnemen. Dit valt te lezen in de Spaanse krant Expansion. Union wordt momenteel overgenomen door Gas Natural SGD, maar het is nog niet duidelijk wat er met de gas-activiteiten van de onderneming gaat gebeuren.

De AFM moet een onderzoek naar marktmisbruik door Mittal Steel herhalen. Volgens de Rotterdamse bestuursrechter heeft de toezichthouder zich onvoldoende verdiept in de kwestie. Als gevolg hiervan konden Arcelor en Mittal Steel fuseren tegen een prijs die voor de aandeelhouders van Arcelor te laag uitviel.

ASMI krijgt mogelijk meer tijd van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam voor overleg met een aantal kritische aandeelhouders. ASMI en de investeerders hadden gevraagd om uitstel.

Arcadisheeft een opdracht ter waarde van 2 miljoen euro van Rijkswaterstaat gekregen. Het gaat om de uitwerking van het ontwerp van de nieuwe A4. 

ICT Automatisering maakt bekend dat zij haar belang in de Duitse onderneming Lineas Automotive heeft uitgebreid van 90 naar 100 procent.

Belgie

De Belgische koning Albert II heeft maandagavond het ontslag van de regering Leterme aanvaard. Leterme blijft wel zorg dragen voor de ‘lopende zaken’. De komende dagen zal de koning beslissen over de vorming van een nieuwe regering en of dit via nieuwe verkiezingen zal plaatsvinden.

Leterme ontkende gisteren nogmaals dat hij en zijn kabinet hebben geprobeerd de rechtsgang inzake de verkoop van Fortis aan BNP Paribas te beinvloeden.

Amerika

Op de beurs van New York verloor de Dow Jones-index gisteren 0,7 procent op 8520 punten. De S&P en de Nasdaq daalden beide zo’n 2 procent in waarde.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.