Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aandeelhouders Fortis claimen 11 miljard bij Bos

Aandeelhouders Fortis claimen 11 miljard bij Bos
17 dec 2008 om 09:59

Stichting FortisEffect gaat medio januari een schadeclaim indienen bij minister Bos van financiën. Circa 1300 boze Nederlandse aandeelhouders eisen minimaal 11 miljard euro van de Staat, wegens misleiding en koersmanipulatie. Dat heeft advocaat Adriaan de Gier, die de claim leidt, vandaag gezegd.

Bos zou rond de kapitaalinjectie door de Benelux-landen, en een week later bij de nationalisatie van Fortis, beleggers hebben voorgelogen. Fortis was naar nu blijkt volgens de Gier helemaal geen gezond bedrijf, iets wat Bos na de eerste redding zei. Verder zou Bos zich, door Fortis tijdens de onderhandelingen over de nationalisatie voor het blok te zetten, schuldig hebben gemaakt aan koersmanipulatie.

Claim

De schadeclaim beslaat 11 miljard euro. ‘Op basis van een voorzichtige schatting van een koers van circa 5 euro in september en de huidige koers van ongeveer 1 euro nu zijn we tot dit bedrag gekomen”, aldus de Gier in een interview met maandblad Quote.

Bos

Gisteren zei Bos reeds van een eventuele schadeclaim ‘niets te willen weten’. “Nederland heeft volgens de regels gehandeld”.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.