Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Precair weekend voor Fortis

Precair weekend voor Fortis
15 dec 2008 om 07:51

In hoger beroep heeft de Belgische rechter vrijdagavond bepaald dat de raad van bestuur van Fortis buiten het boekje is gegaan door onderdelen te verkopen en hierbij geen toestemming te vragen aan de aandeelhouders. Als gevolg van de uitspraak mogen aandeelhouders zich nu alsnog uitspreken over de verkoop. De verkoop van Fortis Verzekeringen aan BNP Paribas is inmiddels voor onbepaalde tijd stil gelegd. Voor BNP betekent dit echter wel dat het de financiering van de Belgische activiteiten moet blijven verzorgen.

Nederlandse Staat

Minister Wouter Bos zal ook weer aan de slag moeten. De aandeelhouders van Fortis menen dat de Nederlandse overheid nu ook weer aan het onderhandelen moeten. Is de Nederlandse regering hiertoe niet bereid dan zullen zij een procedure starten om zo een schadevergoeding los te krijgen.

Het ministerie van Financien blijft erbij dat de uitspraak in Belgie geen gevolgen heeft voor de verkoop van de Nederlandse Fortis-onderdelen. De transactie met de Nederlandse staat is al uitgevoerd en kan daarom ook niet meer worden opgeschort.

Cassatie

De Belgische regering besluit maandagavond over het eventueel instellen van cassatie tegen het arrest over Fortis. Premier Yves Leterme heeft dat zaterdag gezegd na spoedberaad van de regering.

Voortgang

Aanstaande vrijdag komen aandeelhouders van Fortis bijeen om te stemmen over de voortgang. Handel in het aandeel Fortis blijft vooralsnog opgeschort, zo liet de Belgische toezichthouder weten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.