Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Vree van Smit had telefoon uit

Vree van Smit had telefoon uit
4 dec 2008 om 16:11

Ben Vree, de CEO van Smit Internationale, laat Deaandeelhouder.nl in een telefonisch interview weten ‘niet zozeer blij, als wel opgelucht te zijn dat Boskalis zijn pogingen staakt’. Vree zat ten tijde van het nieuws op een ontbijtmeeting met de ondernemers van Rotterdam ter ere van het afscheid van burgemeester Opstelten. Vree mocht de speech geven, had zijn telefoon uit, en schrok zich ‘wezenloos toen ik dat ding weer aanzette’.

Vree was tevoren niet op de hoogte gesteld van het voornemen van Boskalis om zijn overnamepogingen te staken . Boskalis probeerde dit najaar Smit over te nemen, volgens kwade tongen om daarna het bedrijf op te splitsen en slechts de Terminal-divisie te integreren.

Belang

Boskalis nam daartoe reeds een belang van 20 procent in Smit. Dit houdt de baggeraar aan als ‘strategisch belang’. Vree zegt dat als Boskalis als iedere andere aandeelhouder wil investeren in Smit hij dit ‘prachtig’ vindt. “Ik zal ze keurig behandelen”.

Trots

De topman liet verder weten ‘ontzettend trots te zijn’ op het bedrijf en zijn personeel. “Nadat ik terug was op kantoor heb ik meteen het personeel toegesproken, ik vind het knap dat we onze klanten niet hebben laten lijden onder de onzekerheid”.

Lees -hier- meer over de zaak Smit-Boskalis.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.