Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

EU akkoord met garantie Fortis

EU akkoord met garantie Fortis
20 nov 2008 om 11:13

Eurocommissaris Neelie Kroes van mededinging heeft haar fiat gegeven aan de Belgische Staat. De garantstelling van België voor Fortis, die het vertrouwen in de bankverzekeraar moet herstellen, valt onder het kopje ‘legale staatssteun’.

Zonder de steun zou Fortis volgens Kroes ten onder gaan, wat een ‘ernstige verstoring in de Belgische economie zou veroorzaken’. Later oordeelt Kroes nog over de kapitaalinjecties van de Belgische- en Nederlandse Staat en de verkoop van Fortis België aan BNP Paribas. De rechter zag deze week geen problemen.

Leugenaar

Er zit nog wat oud zeer tussen Kroes en België. Op 12 november noemde ze de Belgische premier Leterme een leugenaar. In het VARA-programma ‘De Wereld Draait Door’ zei Kroes dat Leterme ‘liegt, als hij zegt dat de Europese Commissie onbereikbaar was in het weekend dat de Beneluxlanden 49 procent van Fortis overnamen.’

Klik -hier- voor de uitzending van DWDD, Kroes komt als eerste aan bod.

1 euro

Vandaag werd tevens bekend dat de Belgische regering, die een week ervoor nog 4,7 miljard euro betaalde als onderdeel van de Benelux-deal voor 49,9 procent van Fortis, op 5 oktober jl. nog slechts het symbolische bedrag van 1 euro overhad voor de andere helft.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.