Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Halfjaar resultaat Samas negatief

Halfjaar resultaat Samas negatief
5 nov 2008 om 08:36

Samas maakte vandaag de resultaten bekend van het eerste halfjaar 2008/2009 op basis van voortgezette activiteiten (exclusief Samas France) en op basis van volledige consolidatie. Het boekjaar van Samas loopt van 1 april tot en met 31 maart.

Belangrijke financiële ontwikkelingen in de eerste helft van 2008/2009

De netto-omzet bleef op peil met 183,7 miljoen euro. De genormaliseerde EBITDA kwam uit op 4,3 miljoen euro in de plus (vorig jaar nog een zelfde bedrag in de min). Het netto-resultaat was echter wel negatief, maar liefst 12,7 miljoen euro. De voornaamste reden hiervoor was een eenmalig boekverlies van 6 miljoen euro in verband met desinvesteringen op Samas France.

De netto-schuld van Samas liep wel flink terug, met 10,7 miljoen euro naar 37,2 miljoen. De solvabiliteit steeg van 30,5 procent naar 34,2 procent.

Nieuwe CEO

Carl-Christoph Held wordt per 1 januari 2009 bestuursvoorzitter van Samas. Hij volgt Coen van der Bijl op, die in september vorig jaar voor maximaal twee jaar werd benoemd.

Vooruitzichten

De verkoop van de Franse bedrijfsactiviteiten maakt een snellere terugkeer naar winstgevendheid mogelijk, omdat managementaandacht en vrije kasstromen duidelijker kunnen worden gericht op een kleiner aantal regio’s met elk een hoger verbeterpotentieel. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.