Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Tegenvallende resultaten bij Holland Colours

Tegenvallende resultaten bij Holland Colours
31 okt 2008 om 08:05

Het nettoresultaat van Holland Colours over het eerste halfjaar van het boekjaar 2008/2009 komt uit op € 1,0 miljoen ten opzichte van € 0,5 miljoen vorig jaar. Op basis van voortgezette activiteiten is het nettoresultaat vrijwel gelijk gebleven. Vorig jaar zijn de sluitingskosten van de Hongaarse pigmentenproductie van € 0,5 miljoen ten laste van het resultaat van het eerste halfjaar gekomen. Het nettoresultaat uit voortgezette bedrijfsactiviteiten kwam tot stand bij een 2% lagere omzet van  € 31,7 miljoen (2007/2008: € 32,4 miljoen).

Vooruitzichten

In de tweede helft van het boekjaar zijn omzet en resultaat gewoonlijk lager dan in de eerste helft van het jaar, als gevolg van de seizoensbeweging in vooral de Bouw- & Constructiemarkt.

Naar verwachting zullen de kredietcrisis en de tegenvallende ontwikkelingen op de huizenmarkten extra druk zetten op de ontwikkeling van omzet en brutomarge.

In deze tijd van verslechterende marktomstandigheden zal alle aandacht worden gericht op het behouden van klanten en marktaandeel. Daarnaast zal een hogere prioriteit worden gegeven aan productontwikkelingen en innovaties. Bovendien zullen extra kostenbesparende maatregelen worden genomen. De investeringen worden tot een noodzakelijk minimum beperkt en het werkkapitaal zal, mede als gevolg van het Lean verbeterprogramma, afnemen.

Holland Colours verwacht dat het resultaat uit voortgezette activiteiten, bij een lagere omzet, aanzienlijk lager zal uitkomen dan vorig jaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.