Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Licht lagere start op Wall Street

Licht lagere start op Wall Street
29 okt 2008 om 14:00

Kijkend naar de futures zullen de Dow en de S&P met een verlies van 0,3 procent van start gaan. De techindex Nasdaq weet het verlies te beperken tot 0,1 procent. Gisteren sloten de drie indices nog gemiddeld 10 procent hoger.

In het nieuws

Nadat TomTom gisteren met zijn cijfers over het derde kwartaal kwam, was het vandaag de beurt aan de Amerikaanse opponent Garmin. Garmin zag de winst dalen en de omzet stijgen, terwijl TomTom precies het omgekeerde zag gebeuren. De omzet van het Amerikaanse bedrijf kwam in het derde kwartaal uit op 870 miljoen dollar waar TomTom een omzet van 429 miljoen euro boekte.

Procter & Gamble maakte ook de cijfers over het derde kwartaal bekend. De winst steeg als gevolg van de gestegen consumentenprijzen en gunstige wisselkoerseffecten. De omzet steeg met 9 procent tot ruim 22 miljard dollar.

Voor de nabije toekomst haat P&G ervan uit dat de consument bereid zal blijven innovatieve producten aan te schaffen, ondanks de hogere prijs die hiervoor wordt gerekend.

Duurzame goederen

De vraag naar duurzame goederen is in september onverwacht gestegen met 0,8 procent. De vraag werd met name positief beinvloed door het aantal vliegtuigorders.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.