Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Overheid VS wil autosector steunen

Overheid VS wil autosector steunen
27 okt 2008 om 09:28

De Amerikaanse Minister Paulson van Financiën staat onder grote druk. Het reddingsplan ter waarde van 700 miljard dollar voor de bankensector is in werking gesteld, en ogenblikkelijk duiken de aasgieren op de fondsen. Uit de verzekerings- en autowereld luiden stemmen die een deel van de taart opeisen.

“De Amerikaanse overheid zou niet slechts de banken, alsook de verzekeraars, effectenmakelaars en  autoproducenten moeten steunen. Ook deze instellingen spelen een vitale rol in de Amerikaanse industrie”, aldus Steve Bartlett, de voorzitter van FSR, een vereniging van de 100 grootste financiële bedrijven.

De noodlijdende autosector, die reeds vanaf de jaren 1980 aan het krimpen is, wordt door de kredietcrisis nog verder in de hoek gedrukt. Politici uit Michigan, met Detroit de autostaat van Amerika, hebben reeds een verzoek gedaan aan Paulson om de liquiditeit in de autosector te verhogen.

Plan

Het plan van Paulson voorziet niet in de steun aan verzekeraars, en al helemaal niet aan autoproducenten. De 700 miljard dollar mogen worden ingezet om de Amerikaanse financiële sector, en dan vooral de kredietmarkten, op orde te brengen.

Aanpassing

Het plan is overigens al op een belangrijk punt aangepast. Eerst was het slechts de bedoeling om ‘slechte’ kredieten op te kopen, nu heeft de Staat reeds belangen genomen in de negen grootste banken van het land.

Lees -hier- meer over het verrassend simpele plan van Bush en Paulson.
Zie -hier- hoe de Daily Show Paulson op zijn plaats zette wegens de aanpassing van zijn plan.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.