Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

DSM moet verwachting bijstellen

DSM moet verwachting bijstellen
27 okt 2008 om 08:04

Ook DSM is niet immuun voor de kredietcrisis. Het chemieconcern verlaagt voor geheel 2008 de verwachting van het bedrijfsresultaat naar 1 miljard euro. Eerder dit jaar ging DSM nog uit van 1,025 tot 1,075 miljard euro.

Derde kwartaal

In het derde kwartaal wist DSM de omzet 9 procent te verhogen naar 2,36 miljard euro. De autonome omzetgroei bedroeg 12 procent. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 267 miljoen euro.

Toelichting

Feike Sijbesma, voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM: “DSM heeft over het derde kwartaal een sterk resultaat behaald en blijft op koers voor het behalen van een record-bedrijfsresultaat in 2008. De winstgevendheid van Nutrition blijft sterk. DSM Agro bleef profiteren van gunstige marktomstandigheden. Ook de Materials Sciences-activiteiten van DSM presteerden relatief goed in het derde kwartaal, maar de laatste paar weken hebben zij meer last van de verslechterende economische omstandigheden, die natuurlijk geen enkel bedrijf onberoerd laten”
 
Vooruitzichten

“Vooruitkijkend naar de rest van het jaar is duidelijk dat de crisis in de financiële markten gevolgen begint te hebben voor de reële economie, waardoor in sommige sectoren de vraag van klanten duidelijk afneemt. Sommige eindmarkten zullen daar beter tegen bestand zijn dan andere, en dit is een van de belangrijkste redenen voor DSM’s strategische verschuiving naar Life Sciences en Materials Sciences”, aldus Sijbesma.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.