Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures Wall Street bevroren na vrije val

Futures Wall Street bevroren na vrije val
24 okt 2008 om 14:30

Amerika opent vandaag fors lager. De futures op Dow en Nasdaq werden bevroren nadat ze de bodem hadden bereikt. Dit betekent dat de indices minimaal 5 procent lager zullen starten. Analisten gaan ervan uit dat de indices op Wall Street bij opening tussen de 5 en 10 procent verliezen, ‘maar het zou weleens veel meer kunnen zijn’, aldus een handelaar.

Reden voor de daling is het complete gebrek aan vertrouwen onder beleggers in de economie. Verscheidene wereldbedrijven meldden vandaag dat de kredietcrisis hen direct, en flink, zal raken. Onder meer giganten als Microsoft, Sony en grote Europese autoproducenten als Renault en Daimler zien het somber in.

Europa

Op Europese beurzen worden aandelen massaal gedumpt. De CAC40 (-7,89%) en de DAX (-8,48%) noteren evenals de AEX (-8 procent op 237,22 punten) de laagste niveau’s van het jaar. De bodem van 218 punten, die maart 2003 werd bereikt, lijkt in zicht te komen voor de Nederlandse graadmeter.

Financials zijn in Amsterdam zwaar de klos. ING (-13,7%), Aegon (-11,9%) en Fortis (-9,3%) horen bij de grootste verliezers. Het gemiddelde verlies van banken in Europa is ruim 6 procent. Shell (-9,1%) lijdt ondanks de productieverlaging van de OPEC. “Something sinister is brewing”, aldus een Engelse handelaar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.