Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Bos: iedereen moet schikken in woekerpolis (update)

Bos: iedereen moet schikken in woekerpolis (update)
10 sep 2008 om 12:16

Minister Wouter Bos van Financiën heeft in een interview met RTL-Z opgeroepen tot schikking in de woekerpolisaffaire. Bos wil dat verzekeraars en gedupeerden het voorbeeld van Delta Lloyd volgen en schikken. Delta Lloyd maakte vandaag bekend dat het 300 miljoen euro zal betalen aan gedupeerde polishouders. De verzekeraar is goed voor 5 procent van alle verkochte woekerpolissen.

Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars meldde in reactie op de schikking en de woorden van Bos dat het ‘de schikking van Delta Llloyd als referentiepunt ziet’. “Verzekeraars staan open voor een oplossing, dit is belangrijk voor het vertrouwen van de consument in de sector”.

Kritiek

Bos en het Verbond van Verzekeraars zeiden niets over de kritiek op de schikking. Volgens De Nationale Hypotheekpolis, een concurrent van Delta Lloyd, schikt Delta Lloyd slechts de helft en wordt het overlijdensrisico-gedeelte van de woekerpolis volledig buiten beschouwing gelaten.

Lees -hier- het interview, met nadere verklaring over de werking van een woekerpolis, met Pieter Lijesen, directeur van De Nationale Hypotheekpolis.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.