Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wavin voorziet herstel constructiemarkt

Wavin voorziet herstel constructiemarkt
29 aug 2008 om 11:00

In een telefonische toelichting aan Deaandeelhouder.nl verklaarde bestuursvoorzitter Philip Houben van Wavin dat hij op de lange termijn een volledig herstel van de constructiemarkt ziet. De CEO tekende aan dat de korte termijn, zeker gezien de belangen van Wavin in de Ierse- en Britse markt, er een stuk minder rooskleurig uitziet.

Kredietcrisis

“Wavin is gewoonweg zeer afhankelijk van de hoeveelheid te bouwen of te renoveren huizen”. Dit halfjaar had Wavin het zwaar dankzij de activiteiten in Ierland en Groot-Brittannië, die de kredietcrisis eerder voelen dan de Europese belangen. “De Europese bouwmarkt zal eerst zwakker worden, vooraleer aan te trekken.”

Cijfers

Wavin heeft in de eerste zes maanden van 2008 een nettowinst behaald van 24,8 miljoen euro. Deze ligt 44 procent lager dan in dezelfde periode vorig jaar, analisten hadden de winstdaling echter zien aankomen. De omzet steeg 1,1 procent tot 833,8 miljoen euro, tegen constante wisselkoersen nam deze 3 procent af.

Wavin heeft zoals vermeldt last van de activiteiten in Ierland en Groot-Brittanië. Het voert aldaar een grootschalig herstructureringsplan uit, wat vanaf volgend jaar moet leiden tot een jaarlijkse besparing van circa 6 miljoen euro. De reorganisatie kostte Wavin afgelopen halfjaar liefst 9,1 miljoen euro.

 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.