Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Moddergooien tussen banken begonnen

Moddergooien tussen banken begonnen
29 aug 2008 om 09:24

Het moddergooien is begonnen in de bancaire sector. De kredietcrisis, die iedere bank heeft geraakt, heeft volgens Rabobank ertoe geleid dat klanten van Fortis massaal zijn overgelopen. “We merken dat klanten hun geld niet alleen graag bij een bank zetten waar het veilig staat, maar er ook van op aan kunnen dat ze het er ook weer vanaf kunnen halen,” aldus financieel bestuurder Bert Bruggink tegen het NRC.

Niet veilig

ING, wat volgens andere geluiden door Rabo een probleem heeft met de solvabiliteit, ABN AMRO en Fortis stellen nu tegenover het FD zat te zijn van de uitspraken van de Rabo-top. “Rabobank ondermijnt het financiele stelsel door te suggereren dat het stallen van geld bij andere banken niet veilig is, waar de huidige markt juist gebaat is bij stabiliteit,”aldus Fortis.

Dit moet stoppen

ABN AMRO en ING menen dat het niet de eerste keer is dat Rabobank over de schreef gaat. “Ze hebben dit vaker gedaan en dit moet stoppen”, zegt een bestuurder van ABN. “Wij geven nooit commentaar op resultaten van andere banken”, aldus ING.

DNB

De Nederlandsche bank wil niet reageren op de woordenwisseling tussen de banken. Rabobank zelf wenst de woorden van Bruggink niet verder toe te lichten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.