Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

ECP houdt stand in moeilijke markt

ECP houdt stand in moeilijke markt
29 aug 2008 om 08:24

Eurocommercial Properties (ECP) presteerde afgelopen halfjaar naar behoren. Het vastgoedbedrijf heeft de waardevermindering van de portefeuille tot een minimum (1%) weten te beperken en realiseerde een hogere vastgoedopbrengsten.

ECP heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een direct beleggingsresultaat behaald van 62,4 miljoen euro, vergeleken met 59,0 miljoen over het voorgaande boekjaar. Het direct beleggingsresultaat omvat de nettovastgoedopbrengsten minus nettofinancieringslasten, bedrijfskosten en vennootschapsbelasting.

Het totaal beleggingsresultaat voor het boekjaar daalde naar 110,3 miljoen euro, vergeleken met  259,5 miljoen euro vorig jaar. Een aanmerkelijk lagere ongerealiseerde stijging van de marktwaarde van de vastgoedportefeuille ligt hieraan ten grondslag. De huuropbrengsten stegen 14,6 procent naar 128,7 miljoen euro.

Dividend

In overeenstemming met het dividendbeleid van ECP om 100 procent van het direct beleggingsresultaat uit te keren, stelt de directie voor om het jaarlijkse dividend van de Vennootschap te verhogen tot 1,75 euro per certificaat (10 gewone aandelen) vergeleken met 1,67 euro in 2007.

Vooruitzichten

ECP zal een erg voorzichtig aankoopbeleid hanteren, dit vanwege relatief ongunstige vooruitzichten op de vastgoedmarkt, die volgens ECP overigens ‘geenszins catastrofaal’ zijn. “De huurinkomsten zullen ook volgend jaar stijgen,” aldus ECP.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.