Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Heijmans eerlijk over ronduit slecht resultaat

Heijmans eerlijk over ronduit slecht resultaat
21 aug 2008 om 08:05

Bouwbedrijf Heijmans heeft een zwak eerste halfjaar achter de rug. De winst liep terug van 19 naar 2 miljoen euro. De omzet kwam uit op 1,72 miljard euro, tegenover 1,69 miljard euro in de eerste zes maanden van 2007. De winst per aandeel zakte van 0,77 naar 0,09 euro per stuk.

Verliezen bij de divisies Bouw en Infra in Nederland en bij de bouw- en vastgoedactiviteiten in België drukten het resultaat. Goede resultaten werden behaald bij de divisies Vastgoed en Techniek in Nederland, in het Verenigd Koninkrijk en bij Franki Grundbau in Duitsland. “Ondanks de magere resultaten werd ultimo juni 2008 ruimschoots aan de financieringsratio’s voldaan,” aldus Heijmans.

Reactie CEO

Rob van Gelder, voorzitter van de raad van bestuur: “De resultaten vallen ronduit tegen. We zullen de komende maanden de bakens moeten verzetten om Heijmans uit het slop te halen. Helaas zullen daarbij de kosten voor de baten uitgaan.”

Vooruitzichten

Gezien de onzekerheden ten aanzien van de gang van zaken in het tweede halfjaar doet Heijmans thans geen uitspraken over de resultaatverwachtingen voor geheel 2008. Wel wordt de verwachting uitgesproken dat Heijmans, met blijvende focus op beheersing van werkkapitaal en beperking van vermogensbeslag, per einde 2008 aan zijn financieringsratio’s zal voldoen.

BAVA

Op 26 september 2008 zal een een BAVA worden gehouden door Heijmans. Tijdens deze vergadering zal een toelichting worden gegeven op de benoeming van Rob van Gelder tot voorzitter van de raad van bestuur en zal ‘de gang van zaken bij Heijmans’ aan de orde komen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.