Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Fortis verkoopt belang in ABN AMRO

Fortis verkoopt belang in ABN AMRO
21 aug 2008 om 08:13

Fortis maakte vandaag bekend dat het een overeenkomst heeft gesloten met Old Mutual en Tianjin TEDA Investment Holding (TEDA). Old Mutual neemt voor een bedrag in contanten van circa 165 euro miljoen het belang van 49 procent over dat Fortis heeft in ABN AMRO TEDA Fund Management (AATEDA).

AATEDA

AATEDA is een in 2002 opgerichte vermogensbeheerder in China. In 2003 voor nam ABN AMRO een belang van 49 procent in de joint-venture, dat in TEDA de meerderheidsaandeelhouder kent. AATEDA beheert vermogen ter waarde van 2,05 miljard euro.

Verkoop

De verkoop vloeit voort uit de naleving van voorschriften van de toezichthouder in verband met de overname in april van de vermogensbeheeractiviteiten van ABN AMRO door Fortis en is onderhevig aan de goedkeuring van de China Securities Regulatory Commission (CSRC) en de relevante overheidsinstantie.
 
Toelichting

Lex Kloosterman, lid van het Fortis Group Executive Committee en verantwoordelijk voor Asset Management: “Door de vereisten van de Chinese toezichthouder waren wij genoodzaakt om een van de twee zeer succesvolle bedrijven, Fortis Haitong of ABN AMRO TEDA Fund Management, van de hand te doen.”

De transactie heeft geen noemenswaardig effect op de nettowinst per aandeel van Fortis en zal naar verwachting een solvabiliteitsverlichting van circa de helft van de vergoeding in contanten opleveren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.