Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Duitse economie zakt af naar krimp

Duitse economie zakt af naar krimp
21 aug 2008 om 11:01

De cijfers voor de Duitse economische activiteit zijn minder uitgevallen dan werd verwacht en wijzen op een krimp van de productiesector en een afname van de groei in de dienstensector. Dat blijkt vanochtend uit voorlopige ramingen gemeld door bronnen in de markt.

De gecombineerde inkoopmanagersindex voor de dienstensector en de productiesector daalde naar 50,6 van 52,1 in juli. Verder daalde de inkoopmanagersindex voor de dienstensector – die 60 procent bruto binnenlands product uitmaakt – in augustus naar 50,6 van 53,1 in juli. Analisten rekenden gemiddeld op een minder sterke daling tot 52,0.

Dienstensector eurozone houdt stand

De Europese dienstensector is in augustus daarentegen minder sterk dan verwacht gekrompen, aldus bronnen in de markt. De gecombineerde index toont een aanhoudende krimp, maar in een minder hard tempo dan in de maand ervoor. De Europese inkoopmanagersindex voor de dienstensector kwam in augustus volgens een voorlopige eerste raming uit op 48,2, tegen 48,3 in juli. Economen rekenden vooraf gemiddeld op een sterkere terugval tot 47,9.

In beide gevallen geldt dat de economische activiteit groeit als het indexcijfer hoger is dan 50 punten. Een score van minder dan 50 punten wijst op een krimp.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.