Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Keilman ontkent uitstellen beursgang

Keilman ontkent uitstellen beursgang
18 aug 2008 om 14:07

Henk Keilman, bekend van het KRO-programma ‘Dragons Den’, is nog steeds van plan om in de tweede helft van dit jaar een beursgang te maken met EWT. Emergya Wind Technologies, een in 2004 opgerichte windmolenproducent, wil 150 tot 200 miljoen euro verwerven middels een notering in Londen of Amsterdam.

Uitstel

In het najaar van 2007 kondigde commissaris en grootaandeelhouder (40%) Keilman aan dat EWT in maart 2008 een beurgang zou maken. “In Londen, omdat dat het financiële centrum van Europa is”. Afgelopen voorjaar meldde EWT dat het zijn beursgang zou uitstellen tot de tweede helft van 2007.

Vorige week kwam opeens het bericht dat EWT voorlopig zou afzien van een aandelenemissie. De onrust op de financiële markten zou de reden zijn. Keilman drukte de onjuiste berichtgeving onmiddellijk de kop in: “De tweede helft van dit jaar staat nog steeds overeind”, zo meldde hij aan Quote.

Keilman

EWT geniet voornamelijk naamsbekendheid wegens zijn grootaandeelhouder (40 procent) Henk Keilman. Keilman, die optreedt in het KRO-programma Dragons’ Den, zei in het voorjaar nog dat het uitstel slechts enkele maanden betrof.

Orders

EWT komt door de stijgende olieprijs naar eigen zeggen om in de orders. Waar het de laatste drie jaar 20 windmolens afleverde, heeft het tot 2012 een orderboek ter grootte van 1200 molens. EWT verwacht dat aantal dit jaar reeds te verdubbelen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.