Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

RSDB schrijft rode cijfers

RSDB schrijft rode cijfers
14 aug 2008 om 09:06

RSDB heeft over het eerste halfjaar van 2008 een verlies geleden van 1,4 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar werd nog een positief resultaat van 3,2 miljoen euro gerealiseerd. Deze waren echter goeddeels te danken aan eenmalige baten.

De omzet van de drukker daalde van 219,8 naar 205,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat zakte van 0,8 naar -0,5 miljoen euro. De onderneming leed een verlies per aandeel van 0,43 euro.

Toelichting

“De blijvend moeilijke marktomstandigheden leiden tot verdere prijserosie en margedruk. Daarbij zijn de kosten van grondstoffen gestegen en konden deze in onvoldoende mate worden doorberekend aan de markt. De bedrijfskosten zijn gedaald en werkkapitaalbeheersing is verbeterd door de in gang gezette verbeterprogramma’s,” zo schrijft RSDB.

Desinvestering

De consolidatiestrategie van RSDB is gericht op de grafische industrie. RSDB heeft dan ook besloten te onderzoeken of een desinvestering van de business line Marketing Communications tot de mogelijkheden behoort.

Vooruitzichten

“Van oudsher breekt voor de grafische industrie met de tweede helft van het jaar de drukste periode aan. De aandacht van de bedrijven van de business line Print Productions zal met name gericht zijn op verhoging van de bezettingsgraad van de bedrijven, procesoptimalisatie en verdere kosten- en werkkapitaalbeheersing,” aldus het persbericht.

RSDB verwacht voor 2008 als geheel dat het bedrijfsresultaat (EBIT) vrijwel op hetzelfde niveau blijft als in 2007 en dat het netto resultaat aanzienlijk lager zal zijn dan in 2007.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.