Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX op licht verlies, AMX op winst

AEX op licht verlies, AMX op winst
27 jun 2008 om 17:35

De AEX lijdt nog wel een verlies, maar in verhouding tot gisteren mag die geen naam hebben. De hoofdindex sluit op 425,92 punten, een verlies van 0,03 procent. De Midkap weet op zijn beurt zelfs een keurige winst te realiseren, de AMX boekt een winst van 0,84 procent.

Voor sommigen begint vandaag ook de vakantie. Vanaf maandag zullen de handelsvolumes daarom waarschijnlijk terug beginnen te lopen.

In het nieuws

Fortis, gisteren in het nauw gekomen doordat het moest meedelen dat de solvabiliteit van de bank in gevaar kwam, heeft een emissie van 1,5 miljard euro afgerond. Ondermeer Libie en het Chinese Ping An schoten de koper van ABN AMRO te hulp. De VEB is minder gecharmeerd van de gang van zaken bij de bank en eist opheldering.

Arcelor Mittal heeft besloten om de prijs voor carbon staal per direct te verhogen. Oorzaak is dat de vraag enorm toeneemt. De staalreus liet weten dat de staalprijzen de komende maanden verder zullen stijgen. Daaarnaast heeft het bedrijf een samenwerkingsverband gesloten met twee Chinese ondernemingen.

Northwest Airlines, een Amerikaanse partner van KLM schort twee lijnvluchten omdat de brandstofkosten te veel zijn opgelopen om de vluchten rendabel te kunnen exploiteren. De olieprijs bereikte vandaag een record van 141 dollar per vat.  

Akzo Nobel heeft inmidels van de Europese Commissie (EC) een document ontvangen inzake het kartelonderzoek naar de levering vsan calciumcarbide en magnesiumpoeder.

Tot slot werd vandaag bekend dat Tele Atlas per 30 juli van de beurs zal verdwijnen. De kaartenmaker is overgenomen door Tom Tom.

Stijgers en dalers

Waar Aalberts gisteren nog aan de verkeerde kant van de lijn stond, mag het vandaag de lijst met stijgers aanvoeren. Het fonds wint bijna 5 procent. Het geplaagde Fortis maakt ruim 4,4 procent van zijn enorme verlies van gisteren goed. Imtech gaat er 3,65 procent op vooruit waar de ingenieurs van Arcadis het weekend in kunnen met 3,49 procent op de borden. SNS lukt het om net de 3 procent winst te realiseren.

Ahold heeft vandaag de twijfelachtige eer om binnen de AEX het grootste verlies op zijn naam te schrijven. De Zaanse grootgrutter daalt met 3,36 procent. Eurcommercial Porperties gaat 3,48 procent naar beneden en AMG 2,96procent. Wolters Kluwer en Unilever dalen beide met ruim 2 procent.

Europa

In Europa doen de belangrijkste indices het slechter dan de AEX. De Londense FTSE100 verliest 0,39 procent. De Dax en de Cac gaan er beide 0,65 procent op achteruit.

Amerika

In Amerika staat de Dow Jones-index inmiddels op 11.394 punten, een verlies van ruim een half procent. De S&P500 en de Nasdaq dalen met respectievelijk 0,15 en 0,56 procent.

Het consumentenvertrouwen in Amerika is in juni weer verder gedaald.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.